JORDING

Å forbinde energien sin til jordens energi - kalles å jorde seg.

Vi er elektromagnetiske vesener og derfor er jording viktig, for å nyttiggjøre oss av  energien som strømmer gjennom oss.

Vi trenger å være jordet -  akkurat som et hus med strømkretser i. 

Å være jordet vil hjelpe oss med å være beskyttet, bestemte og fokuserte i de aller fleste aspektene i livene vårt.


Tegn på jordingsbehov:

Noen tegn på at du trenger å jorde deg kan være at du føler deg fjern og drømmende, overfølsom, redd, får lett panikk,du er klønete, ufokusert, føler deg svimmel og har lite kontakt med kroppen din.

 

Jordings tips:

Noen tips for å holde seg jordet er å oppholde seg mye utendørs, gjerne barføtt om dette er mulig. Man jorder seg automatisk når man er ute i naturen og tar inn alle sanseinntrykk rundt seg.

Å stille seg opp i stående posisjon og la overkroppen henge tungt på underkroppen vil også gjøre at man står med føttene godt plantet i bakken og du vi da automatisk jorde deg.

Det finnes også mange ulike visualiseringsøvelser man kan utføre for å jorde seg. De går som regel ut på å knytte sin egen energi til kjernen av jordkloden og hente frisk jordenergi opp.

 

En fin morgen øvelse for å jorde seg:

Lukk øynene og pust dypt og rolig, la hjertet ditt være senter i kroppen. Når du føler deg samlet og sentrert så kan du forestille deg den universelle energien som strålene i en varm og gylden sol.

Tenk at disse solenstrålene kommer inn igjennom ditt kronechakra - som er på toppen av hodet ditt, la strålene gå inn i senteret av kroppen din - parallelt med ryggraden din, la de gå igjennom alle chakraene og ut gjennom det siste chakraet - rotsenteret og inn i jordens kjerne.

Dette er din lyssøyle eller tunnel inn i jordens hjerte. Jordens kjerne kan visualiseres slik du selv føler for,kanskje ser du glødende lava, eller et strålende lys.

Forestill deg så at du sender små nervetråder fra rotsenteret, ut igjennom føttene dine  - gjennom lyssøylen din og inn i jordens senter, når du har gått så langt inn som du klarer, lar du disse nervetrådene forankre seg godt inn i jordens indre kjerne. Bring så den friske jordenergien opp igjennom disse nervetrådene som fortsetter å forbinde deg med jorden for å forholde deg jordet igjennom dagen. La jordenergien strømme igjennom hver lille del av kroppen din.

 

Enkel øvelse:

Om du har problemer med å konsentrere deg om en spesiell øvelse, så sett deg ganske enkelt på en stol, med beina godt plantet i bakken – la hendene hvile rolig i fanget ditt. Forestill deg at det gror røtter ut av fotsålene dine og langt langt ned i jordens indre, helt til disse røttene binder seg godt fast i jorden og holder deg forankret – stødig og trygg.

SKRIBENT: JANE