ED & LORRAINE WARREN

Lorraine Rita Warren


Lorraine ble født 31 januar 1927, i Bridgeport Connecticut. Hun er sammen med sin mann kjent som paranormal etterforsker og forfatter.

De er begge assosiert med prominente hjemsøkinger.

Lorraine hevder å være klarsynt og lett transemedium.


Edward Warren Miney


Ed ble født 7.september 1926, i Bridgeport Connecticut. Han var en amerikansk 2. verdenskrigsveteran og en tidliger politimann som utviklet seg til å bli en selvlært og selverklært demonolog. Han var også forfatter og foredragsholder.

Sammen etablerte Warrens i 1952 New Englands eldste ghosthunting gruppe , New England Society Psycich Research.

De ga begge ut bøker om det paranormale, og beskrev sine egne etterforskninger og samlet bevis på paranormal aktivitet.

De hevdet å ha gjennomført 10,000 etterforskninger i løpet av sin karriere.

Ed og Lorraine var også noen av de første paranormale etterforskerene som ble bragt inn for å sjekke den kontroversielle Amityville hjemsøkelsen.

I følge Ed og Lorraine brukte de mange forskjellige instanser under en etterforskning, inkludert leger, sykepleiere, studenter og prester.


Ed og Lorraines mange paranormale etterforskninger har gitt rot til mange Hollywood filmer,dokumentarer og tvserier, blant annet The Amity Horror Ville serien, The Conjuring filmene og filmene om Annabelle. Det kom også en ny film i 2018 som het Nonnen.


Enkelte skeptikere har gått igjennom Warrens bevis og mener mye er overdrevet, i tillegg har noen også ment at sakene som Amityville og Snedeker kun er oppspinn og aldri har skjedd i virkeligheten.


Warrens åpnet også et eget okkult museum, hvor man kan se filledukken Annabelle blant annet. De har også lært opp enkelte demonologer som David Considine og nevøen deres John Zaffis.


DE MEST KJENTE WARREN HISTORIENE


Annabelle


I 1970 ble Warrens kontaktet av 2 romkamerater som hevdet av filledukken deres var besatt av ånden til en ung pike ved navn Annabelle Higgins. Warrens tok med seg dukken, som de hevdet ble manipulert av en umenneskelig entitet, og plasserte den i et glassmonter med teksten: Må absolutt ikke åpnes, i deres eget okkulte museum.

Filmene Annabelle, The Conjuring og Annabelle: Creation er løst basert på denne historien.


Familien Perron


I 1971 hevdet Warrens at familien Perrons hus i Harrisville, Rhode Island, ble hjemsøkt av en heks som levde der på tidlig 1800 - tallet.

I følge Warrens hadde heksen Bathsheba Sherman, kastet en forbannelse over jorden, slik at alt som levde der døde på mystisk vis. Filmen The Conjuring fra 2013 er basert på denne historien, samtidig som Lorraine Warren arbeidet som konsulent under filmens produksjon.Amityville


Warrens mest kjente sak kom i 1976 da paret George og Cathy Lutz hevdet at huset deres ble hjemsøkt av en voldelig, demonisk entitet som var så intens at den jagde de ut av deres et hjem. Saken ble etterhvert stemplet som svindel, men Lorraine Warren hevdet at dette ikke var tilfellet. Du kan se litt av deres oppfatning av saken, i åpningssekvensen av The Conjuring 2.

Saken ble alikevel avvist som reell av øyenvitners uttalelser, etterforskningen og krimtekniske bevis.

I 1979 hevdet advokaten William Weber, at han og Jay Anson, sammen med husets daværende eiere hadde funnet på historien over en flaske vin.Enfield Poltergeist


Sent på 1970 tallet , etterforsket Warrens huset til en familie som bodde i Enfield, London, som hevdet at huset ble hjemsøkt av et poltergeist. Enkelte observatører avviste saken som et narrespille utført av oppmerksomhetssyke barn. Warrens derimot var overbevist at det her var snakk om demonisk besettelse. Historien var inspirasjon for filmen The Conjuring 2 . Kritikere har i etterkant av filmen kommet med påstander om at Warrens var mye mindre involvert i saken enn det som blir portrettert i filmen, og at de faktisk hadde dukket opp uinvitert og hadde blitt nektet adgang til hjemmet.Demonisk Besettelse


I 1981, ble Arne Johnson anklaget for drapet på sin utleier Alan Bono.

Warrens hadde blitt innkalt i forkant av drapet for å etterforske en mulig demonisk besettelse av Johnsons forloved yngre bror. Warrens hevdet at Johnson selv også var besatt.

I retten forsøkte Jonson å erklære seg uskyldig i drap på grunn av demonisk besettelse med dette holdt ikke frem i retten. Saken ble i 1983 beskrevet i boka The Devil in Connecticut av Gerald Brittle.Snedeker Familien


I 1986 proklamerte Warrens at Snedeker huset, som var et tidligere begravelsesbyrå, var infisert med demonisk aktivtet.

Saken ble i etterkant beskrevet i boka In a dark place: The story of a true haunting i 1992.

Filmen fra 2009 The haunting in Connecticut, var løst basert på Warrens versjon av saken.

Grøsser forfatter Ray Garton, som skrev ned familiens påstander om hjemsøkingen av huset, stilte etterhvert spørsmål ved saken da familien involvert gikk igjennom alvorlige problemer som alkohol og stoffmisbruk, og alle fortalte forskjellige historier og ble aldri helt enige med seg selv om hvilken versjon som var ekte.Smurl Familien


Jack og Janet Smurl, bosatt i Pennsylvania, hevdet at hjemmet deres ble forstyrret av flere overnaturlige fenomener, inkludert lyder, lukter og åndelig aktivitet.

Warrens ble involvert og hevdet at Smurl huset var okkupert av 3 ånder og en demon som det ble påstått misbrukte både Jack og Janet seksuelt.

Smurls versjon av historien ble utgitt i papirutgave under tittelen The Haunted i 1986.

I 1991 ble historien kilden til inspirasjon for tvfilmen The Haunted produsert av Robert Mandel.Varulven


I 1991, utga Warrens boka Werewolf : the true story of demonic possession, hvor de hevdet å ha utført en eksorsisme hvor en demon hadde manifistert seg som en varulv.SKRIBENT: JEANETT

Kilde: Wikipedia